Villkor

'Små initiativ för stora ändamål'

'Små initiativ för stora ändamål'

Villkor


Följande villkor gäller när du beställer från InitiaGive, du förbinder dig till dessa när du lägger en order.


Ålder

Du måste vara minst 18 år för att handla från oss.


Varubilder

Bilder på smyckena ska föreställa smycket i verkligheten så nära som det går. Dock kan färgskillnader förekomma på grund av olika webbläsare och storleken bör endast ses som en referens. Kolla alltid måttangivelserna för att vara säker! Alla smyckesbilder på denna sida tillhör InitiaGive och får ej spridas vidare eller kopieras utan min kännedom och tillåtelse. Jag förbehåller mig rätten att byta ut material som inte längre finns hos leverantör till det som liknar bilden mest, färgskillnader och mindre utseendeskillnader kan förekomma.


Betalning

Det finns för nuvarande två betalningsalternativ att välja mellan;


* Betalning till bankkonto


* Swish


Tillverkningen påbörjas först efter att pengarna har kommit in och jag postar aldrig förrän betalningen är helt genomförd.


Utebliven betalning 

Efter 2 betalningspåminnelser så makuleras din order om ingen betalning sker inom 1 dag från betalningspåminnelse nummer 2. Självklart är du välkommen att därefter lägga en ny beställning om du önskar. 


Priser

Alla priser är inklusive moms 


Vart pengarna tar vägen

Jag garanterar alltid att den summan som ska gå till djurorganisationer gör det och redovisar allt helt öppet här. Allt för att du som kund ska känna dig säker på att pengarna kommer fram! På förfrågan kan bokföring lämnas.


Allmän info om smyckena

Alla smycken görs för hand vilket leder till att alla smycken blir olika och bilderna ska därför bara tjäna som exempel på hur det färdiga smycket kan komma att se ut. Eftersom alla smycken görs för hand blir varje smycke unikt och det är perfekt enligt mig. Jag skickar aldrig iväg ett smycke som jag inte själv är nöjd med. Följ råden ang. förvaring och hantering som medföljer vid beställning. Utsätts metalldelarna för fukt så blir de missfärgade. Resinprodukternas yta fungerar ungefär som hårdplast och kan alltså repas eller bli påverkade av yttre förhållanden. Ska dock tåla fukt.


Foton på smyckena

Jag förbehåller mig rätten att lägga ut bilder på smycken som jag tillverkar på sociala medier samt använda dem i annat syfte för att göra reklam för InitiaGive. Jag lägger dock aldrig upp bilder på datum eller telefonnummer.


Nickel

Alla metalldelar är nickeltestade och motsvarar EUs krav enligt leverantören, det är dock inget jag i efterhand kontrollerar själv så har du svår allergi råder jag dig att själv testa smycket innan användning. Vi tar inget ansvar för allergiska reaktioner som eventuellt uppstår.


Tillverknings- och leveranstid

Smyckena tillverkas på fritiden vilket innebär att min juristutbildning, mina hundar samt livet i övrigt samsas om tiden som InitiaGive tar upp. Därför varierar tillverknings- och leveranstid utefter hur mycket annat jag har att stå i just den perioden. Behöver du smycket ett speciellt datum? Ange då detta vid beställning så försöker jag alltid lösa det men kan aldrig garantera att du får beställningen till det datum du önskar. Du meddelas via mail när ditt smycke är skickat. Jag tar ej ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar orsakade av Posten. Beräknad leveranstid är ca 1-5 veckor men kan bli både kortare eller längre. VIKTIGT att du anger i meddelande om du behöver leverans till specifikt datum.


Kvitto

Kvittot är din orderbekräftelse som du får via mail.


Frakt

Vi har alltid gratis frakt på InitiaGive!


Ångerrätt och Bytesrätt

Du har som konsument enligt "Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler" rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det du mottagit varan och få pengarna tillbaka. Då ska den vara obrukad och i oförändrat skick. Vill du returnera maila till ericsonanna@hotmail.com och beskriv ditt ärende. Du står själv för den fraktkostnad som uppstår när du skickat tillbaka din vara och ansvarar för att den kommer fram till oss i fint skick. Ångerrätt/öppet köp gäller INTE specialdesignade varor (det innebär varor med namn, telefonnummer, datum eller andra specifika uppgifter). Specialdesignade varor är även alla varor som till utseende avviker från de färdiga produktbilder som finns i webshopen. Är du osäker på om det smycke du beställer är en specialbeställning så ställ en fråga i meddelanderutan.


Retur pga fel

Mottar du ett smycke som är skadat eller defekt och skadan inte är orsakad av dig på något sätt så har du rätt att reklamera. Följ alltid skötselråden som medföljer för att skydda ditt smycke. Fel pga väta/fukt eller slitage går inte att åberopa. Du ska reklamera så fort du upptäckt felet, det ska ske inom skälig tid. Du har reklamationsrätt i 3 år som konsument. I första hand har InitiaGive rätt att försöka avhjälpa felet genom att laga/rätta till smycket eller leverera en annan likvärdig vara. Maila till ericsonanna@hotmail.com för att reklamera och bifoga bild på det skadade/defekta smycket.


Skadat paket

Upptäcker du en skada på paketet som kan hänföras till Postens hantering ska du kontakta dem och göra en skadeanmälan.


Bilder i sociala medier

Du får jättegärna sprida vidare IntiaGive i sociala medier och därigenom bidra till mer pengar till välgörenhet! Om du sprider vidare våra bilder så SKA du ange www.initiagive.se. Om du själv tar bilder på dina beställda smycken får du väldigt gärna tagga oss med #initiagive eller @initiagive eller ange vår hemsideadress. Stort tack på förhand!


Övrigt

Vi reserverar oss mot eventuella skrivfel.


Personuppgifter

Vi följer GDPR. De uppgifter som du lämnar till oss vid beställning används för att leverera den vara du har beställt, kommunicera med dig ang din beställning samt för att följa lagar, regler och åtaganden. Vi skickar aldrig vidare uppgifter som du lämnar till oss. Vi återanvänder inte de uppgifter du lämnar utan vid varje ny beställning får du återigen fylla i dina uppgifter. Vill du av någon anledning att vi ska radera dina uppgifter från våran lagring så hör av dig via mail ericsonanna@hotmail.com.


Frågor

Har du frågor eller funderingar tveka då inte att höra av dig på mail: ericsonanna@hotmail.com så svarar jag så fort jag kan.


Företagets uppgifter

Webbbutik: http://www.initiagive.se

Företagets juridiska namn: Ericson Anna

Postadress: Backäckravägen 11, 43895 Hällingsjö

Org-nr: 9305304843

Mail: ericsonanna@hotmail.com

Sms: 0735 160443

Företaget innehar F-skattsedel